Inredningstips: Ytterdörren

Det är kanske svårt att tänka sig, men de flesta delar av huset passar alldeles ypperligt till att inreda på olika sätt och vis. Jag gillar att tänka lite annorlunda, och funderar därför ganska ofta på de där lite ovanligare delarna, som andra kanske normalt sett inte ser som inredningsbara över huvud taget. Ett sådant exempel är ytterdörren, som många gånger bara är en ytterdörr som vilken som helst. Men jag är här för att berätta för er att det finns väldigt mycket som man kan göra med en ytterdörr, och mycket hänger i sin tur på vad ytterdörren är i grunden. Se gärna till att era dörrar är inbrottssäkra och svensktillverkade, så har ni en grymt bra grund att stå på!

Här är några av de tips som jag har till er för er ytterdörr!

– Måla! En ytterdörr, om något, gör sig väldigt bra i färg och gärna också en färg som bryter av mot husets övriga färg. Det gör att det uppstår en härlig kontrast och är samtidigt väldigt iögonfallande och inbjudande.
– Smycka! Det går också alldeles utmärkt att sätta på olika saker på dörren. Varför inte prova med växter och blommor, antingen hängandes, klättrandes eller i krukor?
– Högtidlighåll! Under högtider är ytterdörren den perfekta platsen för julkransen, påskriset, halloweenspindeln eller vad du än kan komma att tänka på.
– Anpassa fönstret! De flesta ytterdörrar har idag fönster av olika slag, och här har du en chans att göra roliga saker med fönstret, där du kan sätta dekaler, fuskfrosta det eller kanske sätta på spröjs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *