Inredningstips: Växter

blommorDet finns alldeles för lite växter i våra hus. Som det ser ut nu så kanske man som mest kan se en ensam blomma stå i något hörn och mest samla på sig damm. Det gäller ju såklart inte alla, men om man ska följa den moderna trenden så betyder det att det avskalade är det rådande, och i en sådan inredning får inte riktigt ett riktigt ett stort utbud av växter plats, tyvärr. Många av er älskar säkert att vara ute i naturen och uppleva det växande livet, men hur kommer det sig då att man inte tar det med sig in i huset, speciellt under vinterhalvåret, när det egentligen behövs som mest?

Det är en gåta för mig, men det handlar säkerligen om att vi känner oss låsta vid en viss stil och ett visst uttryckssätt. Vi svenskar är inte heller speciellt kända för att ta ut svängarna från den rådande normen, vilket gör att det kommer att se ganska likadant ut i många hem. Det är något som jag gärna ser en förändring i, och är man en människa som älskar naturen och blommor ska man också använda sig av det i sitt hem.

Växter och blommor är inte heller enbart till för dekoration, det är också liv som hjälper dig att leva bättre. Dels så ser de ju givetvis bra ut, men ett hem med mycket växter känns mer levande. Dessutom luktar blommorna gott och fyller sina rum med härlig atmosfär, och växterna ser till att rummen blir betydligt mer syrerika, då de tar hand om koldioxiden som du andas ut. Det finns alltså många fördelar med att använda sig av växter och blommor i hemmet, utöver den rena stilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *