Ett nytt liv med viktväktarna

viktJag har länge varit i behov av det, men det är inte förens det senaste halvåret som det börjar hända saker och ting. Jag har genom hela mitt liv haft problem med min vikt. Jag var ganska tjock som barn och var heller aldrig någon riktigt idrottstjej, så det betydde att jag inte kunde ha ett naturligt sätt att göra av med den energin som jag satte i mig. Det slutade helt enkelt med att jag vägde omkring 90 kilo när jag gick ut gymnasiet, och det har varit en stor tragedi för mig, eftersom jag alltid har känt mig äcklig i förhållande till andra. Men det var efter gymnasiet som det började förändras.

Jag började helt enkelt att testa på olika dieter. Det gick från stenåldersdieten, till Atkins, till LCHF och så vidare till svältdieten 5:2. Det hade också sina effekter, men inte alls så stora som jag hade önskat. Jag såg framför mig hur jag vägde omkring 60 kilo, hade världens energi att förbruka, men jag kom liksom aldrig riktigt dit. Visserligen förlorade jag en del vikt, ner till 75 kilo ett tag, men där har jag också legat stabilt sedan jag började äta enligt viktväktarna.

Viktväktarna, som räknar poäng på olika matvaror, kombinerat med lagom träning har visat sig vara precis det jag behöver. För nu har jag äntligen tagit mig under 70-strecket och det känns helt underbart, jag känner mig som en ny människa och är fast besluten om att gå ner till min målvikt! Förhoppningsvis tar det inte speciellt lång tid heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *