Det ska vara ditt hem, ingen annans!

Något jag verkligen tycker är trist är att se hur alla ska ha sina hem som exakta kopior av något uppslag dom har kommit över i ett modemagasin hos frisören. Det ska gärna vara extremt också. Man gör dubbelt så mycket och tror att det ska bli dubbelt så snyggt. Ibland är det verkligen ”less is more”och det finns ingenting som stressar mig så mycket som kaotiska hem med prylar och pryttel överallt.

Du kan hitta unika saker utan att betala en förmögenhet
Jag förstår att man kanske ofta gör valen för att de är billigast också. Någon kedja rear ut sina vanligaste stolar till halva priset och vips så har halva Sverige samma uppsättning. Om jag fick ge ett råd när det kommer till inredning är det att ”Välj inte det billigaste, utan det näst billigaste”. Då kommer du automatiskt undan den värsta trenden, men fortfarande till ett bra och relevant pris.

Jag var t.ex. ute och sökte efter fåtöljer på nätet för att jag kände att det var dags för lite förnyelse. Då hittade jag massvis att nedsatta priser på trademax på deras fåtöljer, men självklart så var den billigaste fåtöljen en sådan där du ser i vartannat hem typ. Jag höjde ribban lite och hittade istället denna här. Graciös, klassisk, unik fåtölj med detaljrikedom, ett bra ryggstöd och snygga ben. Fortfarande till ett väldigt bra pris på marknaden. Den fanns i flera färger också om just den här laxrosa tonen inte passar. Men här ser du vad man kan hitta bara man höjer blicken lite, lite mer 🙂

fin fotölj
Unik design för vettigt pris!

Ta hjälp av textil, våga matcha och mixa!
De gånger jag har flyttat i mitt liv har jag alltid haft tre saker som är viktigast att ordna när man kommer på plats i det nya hemmet. Gardiner, köket och en bäddad säng. Dessa tre faktorer är avgörande för att få ”hemkänsla”. Arbeta med gardiner, filtar, dukar och mattor för att skapa de utstickande detaljerna som får dig att känna att ”Det här är verkligen mitt hem. Mitt och ingen annans”. Ofta kan man nyttja gamla begravda gardiner och påslakan och sy om också. Vi vet ju alla att trender går igenom tiderna, så ett påslakan från sjuttiotalet kanske är din nästa gardin? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *